Omgeving

Hier een korte schets van de omgeving van het huisje.

(West) Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om z’n schone stranden en het hoge aantal zonuren. De zandstranden met de bijbehorende voorzieningen beginnen in Breskens, op zo’n vier kilometer van het huisje. Ook kun je actief genieten van de vele fiets- en wandelroutes die Zeeuws- Vlaanderen rijk is. Aan de huurders van het huisje staan sportieve fietsen ter beschikking.

Breskens heeft een mooie haven. Rond het Spuiplein en de haven liggen vele horecagelegenheden met terrassen en zeker het strandpaviljoen Breskens aan Zee (de BAZ) met uitzicht op Vlissingen over de drukbevaren Westerschelde is een bezoek meer dan waard.

Zeeuws-Vlaanderen staat niet bekend om zijn bijzondere architectuur. In de tweede wereldoorlog is hier zwaar gevochten en veel vernield. Toch zijn plaatsjes als Groede, IJzendijke, Aardenburg en Retranchement, waar je de sfeer van vroeger nog goed kunt proeven, een bezoek zeker waard. In Sluis is het gezellig shoppen.

Culturele steden zoals Brugge en Gent liggen op een redelijke afstand. Knokke is de mondaine stad om gezellig te winkelen en een terrasje te pakken. En laten we ook Middelburg en Vlissingen niet vergeten! Daar kun je trouwens vanuit Breskens ook met de veerboot naar toe, te voet of met de fiets.

ons charmant en comfortabel vakantiehuisje